Bezinkový sirup

08.06.2023

Základní recept na bezinkový sirup podle Markéty Pavleje, alias Kitchenette.cz

Připravte si:

  • 25 květenství bezu
  • 1 kg třtinového cukru
  • šťáva ze 2 bio citrónů
  • 4 lžíce kyseliny citrónové

Převaříme 2 litry vody. Květy krátce opereme pod studenou vodou a zalijeme vychladlou převařenou vodou. Zatížíme a necháme v chladu ležet 12 - 24 hodin (čím dýl, tím líp).

Šťávu scedíme, přidáme cukr, kys. citrónovou, citrónovou šťávu a mícháme, dokud se cukr nerozpustí. 

Jakmile se tak stane, sirup plníme do skleněných lahví vymytých vroucí vodou. Před uzavřením můžete na povrch sirupu nakapat pár kapek lihu, nebo jiného alkoholu, abyste zničili bakterie.

Uchováváme v temnu a v chladu, vypijeme ideálně přes léto :-)

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky