Pečené kuře na pomerančích, medu a chilli
08.06.2023
Šťavnaté kuřátko na sladkých pomerančích podle Kristíny Korecové.
Připravte si:
- kuřátko (ideálně od Tomáše Hlavína z Rodového statku u Hlavínů :-))
- med
- chilli
- sůl
- řepkový olej
- pomeranče (ideálně z Výdejny chutí :-))
- mix salátů (ideálně od Drábů ze Zahrady Vranov :-))
- ředkvičky (ideálně od Drábů ze Zahrady Vranov :-))
- čerstvý fenykl (ideálně od Drábů ze Zahrady Vranov :-))
- olivový olej
- rýže nebo brambory jako příloha
Upéct můžeme celé kuře nebo jen stehna a křídla. Připravíme si marinádu z oleje vhodného na tepelnou úpravu (například řepkového), medu, chilli a soli. Marinádou natřeme kuře a položíme do zapékací nádoby vystlané pomeranči (na stehna a křídla vystačí 1 pomeranč), podlijeme vodou a pečeme asi 1 hodinu na 200 stupňů dohněda. Jako přílohu můžeme dát salát s pomerančem, ředkvičkami a čerstvým fenyklem + olivový olej. Výborně k tomu chutná i rýže zalitá sladkým výpekem :-)