Pesto z řeckého avokáda a divokých bylinek
08.06.2023
Netradiční pesto na ochucení těstovin či do bowlů podle Kristíny Korecové.
Připravte si:
- avokádo (ideálně z Výdejny chutí :-))
- bylinky (listy pampelišky, medvědí česnek, bršlice, květy sedmikrásky atd.)
- sůl
- olivový olej
- citrónová šťáva
Nasbíráme si divoké bylinky, např. listy pampelišky, medvědí česnek, bršlici, květy sedmikrásky. Z avokáda, bylinek, soli, olivového oleje a citrónové šťávy vymixujeme hladké pesto. Smícháme s oblíbenými těstovinami, ozdobíme salátovými listy, sušenými rajčátky a sedmikráskami, podáváme třeba i s oblíbeným tvrdým sýrem (sv. Barbora z BIO Vavřinec)